SƏHİYYƏ

Unsuz, kəsmikli desert – uşaqlığınızın ən ləziz dadı

Bu resept sizi uşaqlığınıza qaytaracaq! Zərif, havadar, aromatik – səhər yeməyi və ya desert üçün idealdır. Əsas vacib bir addımı atlamamaqdır: kəsmik bir ələkdən yaxşıca keçirilməlidir ki, desert həqiqətən ipək kimi olsun.

Turkustan.az həmin resepti sizə təqdim edir:

Tərkibi (6 porsiya üçün):
kəsmik 5% – 600 q
mannı – 4 yemək qaşığı
Toyuq yumurtası – 3 əd.
Şəkər – 100 q
duz – 1 çimdik
Kərə yağı – 10 q
Necə bişirilir:
Addım 1. 22 sm diametrli forma hazırlayın: onu kərə yağı ilə yağlayın və mannını yüngülcə səpin.

Addım 2. Kəsmiyi iki dəfə incə ələkdən keçirin.

Addım 3: Sobanı 170°C-yə qədər qızdırın. Yumurtaları şəkər və duz ilə çırpın.

Addım 4. Yumurta qarışığını kəsmiyə tökün, mannı əlavə edin, qarışdırın.

Addım 5: Hazırlanmış əlavəni qaba tökün və 45 dəqiqə bişirin.

Addım 6: Soyuduqdan sonra Giləmeyvə, meyvə, xama və ya qatılaşdırılmış süd ilə servis edin.

Aytən Yaşar/ Turkustan.az









Mənbə: Turkustan.Az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir